بنفشه آفریقایی

AV19

بنفشه آفریقایی از گیاهان پرطرفدار برای محیط آپارتمان و خانه هستند. چرا که با دمای خانه و نور خانه های معمولی سازگار هستند. نیاز آبی چندانی ندارند و اصول کلی نگهداری آنها نسبتا راحت است.

 


راهنمای نگهداری و پرورش بنفشه آفریقایی

مشخصات: اسم علمی بنفشه آفریقایی Saintpaulia ionantha ، از خانواده Gesneriaceae می باشد. این جنس دارای ۱۲ گونه از گیاهان چند ساله همیشه سبز علفی است. گونه مورد نظر بومی نواحی مرکزی افریقا بوده و ارتفاع آن به حدود ۸ تا ۱۲ سانتی متر و گسترش آن به حدود ۱۵ تا ۲۲ سانتی متر می رسد. برگ های بنفشه آفریقایی نسبتا سبز تیره، به شکل قلبی با کرکهای مخملی است. گل های این گیاه به صورت منفرد و در تمام سال روی گل آذین کوچک چتری ظاهر می شوند. این گلها شبیه بنفشه معمولی بوده ولی گلبرگها تقریبا مدور و کشیده می باشند. حداقل حرارت در زمستان ، برای این گیاه، ۱۳ درجه سانتی گراد است و آبیاری نیز، مخصوصا با آب سرد، نباید انجام بشود.

مراقبت: بنفشه آفریقایی به نور متوسط، حرارت متوسط خانه، رطوبت هوای متوسط و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد. در بین دو آبیاری سطح خاک میبایستی خشک شود.

کود: استفاده از کودهای NPK حاوی فسفر بالا نتیجه خوبی در گلدهی و رشد بنفشه آفریقایی به دنبال دارد. ما در گلستان علی کود مخصوص بنفشه آفریقایی بسته بندی خودمان و بسته بندی های خارجی عرضه میکنیم.

خاک: خاک جنگلی نرم و قابل نفوذ یا تورب با کمی خاک برگ برای پرورش این گیاه مناسب است. البته این روزها از ترکیب کوکوپیت و پیت ماس و پرلیت استفاده میکنیم. بسته بندی های مختلف برای بستر بنفشه آفریقایی در گلستان علی عرضه میشود. مانند بسته بندی بستر از شرکت گیلدا

آبیاری: برخی دوستان پرورش دهنده از سیستم فتیله ای استفاده میکنند. برخی از آبیاری بوسیله زیرگلدانی را توصیه میکنند و برخی نیز به طور معمولی از روی خاک آبیاری میکنند. در تمام روشها نکته مهم این است که دمای آب خیلی سرد نباشد. روی برگها آب سرد نپاشد و همچنین آبیاری به نحوی نباشد که ریشه و طوقه گیاه در اثر آبیاری زیاد پوسیده شود. و مهمتر اینکه هرگز در زیرگلدانی به مدت طولانی آب اضافه باقی نماند.

ازدیاد: برای تکثیر بنفشه آفریقایی می توانید در فصل تابستان قلمه برگی تهیه کنید .برگهای بالغ، اما نه خیلی پیر را با دمبرگ، جدا کنید و دمبرگ را در پودر هورمون ریشه زایی فروکرده و در کمپوست مخصوص بذر و قلمه قرار دهید. درجه حرارت محیط را تا زمان ریشه زایی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد نگاه دارید. تکثیر از طریق بذر هم انجام می شود. برای این کار بذرها ی بنفشه آفریقایی رابه صورت پراکنده در گلدان کم عمقی بکارید و خاک را کمی مرطوب نمایید. با شیشه یا پلاستیک شفاف روی گلدان محتوی بذر را بپوشانید. این کار را باید در اویل بهار در حرارت ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد انجام دهید.

عوارض و درمان: گلهای بنفشه آفریقایی دراثر کمبود مواد غذای ریزمغذی، متفرق و پژمرده می شوند. برای ازبین بردن علایم، آنها را طبق دستور تغذیه مصنوعی نمایید. غبار پاشی در آفتاب و یا آبیاری ازبالا، عامل ایجاد لکه های قهوه ای روی برگها میباشد. بنفشه آفریقایی احتیاجی به غبار پاشی ندارد و از زیر گلدانی آبیاری می شود. اگر مشاهده کردید به طور ناگهانی گیاه شما زرد شده، گلدان رابه هوای مملو از اکسیژن منتقل کنید. ممکن است هوای کثیف و یا گاز آشپزخانه این علایم راایجاد کرده باشد. هوای گرم وخشک، باعث پیچیدگی و خشکی برگها می شود. همچنین هوای سرد می تواند برگها را پژمرده و خم کند. اگر مقاوم شرایط برای گیاه شما مساعد است ولی گیاه گل نمی دهد به خاک گلدانها کود مایع اضافه کنید. گلهای شفاف و کمرنگ مربوط به صدمه قطرات آبی است که هنگام غبار پاشی روی گلها ریخته است و آبیاری زیاد از حد هم گلها و برگهای گیاه را می پوساند در تمام طول سال، هفته ای دوبار آبیاری کافی است. گلدانهای خیلی بزرگ باعث می شوند بنفشه آفریقایی، گل ندهد. در این صورت تادو سال گلدان را تعویض نکنید.


فیلم آموزشی بنفشه آفریقایی _ لینک

نظرات کاربران در سایت آموزشی گلستان علی در مورد بنفشه آفریقایی بسیار میتواند به کاربران جدید کمک کند پرسش و پاسخ های خوبی در این مطلب وجود دارد